Expertize topografice extrajudiciare

image_pdfimage_print

Expertize topografice extrajudiciareExpertii Kappa Topo Systems efectueaza expertize topografice extrajudiciare în domenii precum: topografie, cadastru, publicitate imobiliară (carte funciară). La finalul expertizei se intocmeste o documentaţie, respectiv un ¨raport¨ ce este inmanat clientului si care este un document oficial şi util deoarece în multe cazuri poate servi la stingerea unor conflicte fără a se ajunge în instanţă.

Aceasta expertiza este o cercetare cu caracter tehnic facuta de un expert, la cererea unui organ de jurisdictie sau urmarire penala, ori a partilor interesate, asupra unei situatii, probleme, stari de lucruri, a carei lamurire intereseaza in solutionarea cauzei.

Aceaste expertize tehnice efectuate la cererea persoanelor fizice sau juridice, cu privire la situatii care nu au legatura nemijlocita cu activitatea judiciara constituie EXPERTIZE TOPO EXTRAJUDICIARE. 

Legea care reglementeza activitatea expertilor tehnici judiciari si extrajudiciari: OG 2/2000 actualizată, privind organizarea activităţii de expertiză tehnică judiciară şi extrajudiciară, publicată în Monitorul Oficial nr. 26 din 25.01.2000.

Expertize topografice extrajudiciare – principalele obiective:

  • identificarea unui imobil atunci când informaţiile certe, sau cel puţin o parte din ele lipsesc;
  • concesionarea de terenuri proprietate privată a statului, unor terţe / persoane;
  • grăniţuirea, respectiv stabilirea limitei de proprietate între imobile învecinate;
  • ieşirea din indiviziune prin constituirea şi acordarea de loturi co-indivizionarilor conform actelor de proprietate.

Conform legislatiei in vigoare, aceste expertize topografice extrajudiciare pot fi utilizate, dupa caz, la :

  • Procese de granituire;
  • Pentru inscrierea constructiei in cartea funciara sau pentru intocmirea cartii tehnice a constructiei;
  • Diferenta intre suprafata mentionata in cartea funciara si cea detinuta in posesie.
  • Intocmirea de opinii separate fata de cea a expertului desemnat de instanta si depunerea acestora la dosar.

Preturile sunt calculate pentru fiecare proiect in parte, in functie de specificul ridicarii topografice (geografia terenului, suprafata, numar de puncte necesare).

Dacă aveţi întrebări, sau dacă doriţi să aflaţi mai mai multe informaţii referitor la serviciile de expertize topografice extrajudiciare, vă rugăm sa nu ezitati si să ne contactaţi.